Дунав потопи Витоша и се класира за плейофите

Витоша-Бистрица-Дунав-Русе-17-1280x882

Дунав (Русе) се класира за решителния плейоф за оставане в Първа лига, след като елиминира Витоша (Бистрица) в първата фаза на мачовете за оцеляване в елита.
В първия мач “драконите” бяха спечелили с 1:0, а днес на собствен терен бяха безапелационни и спечелиха с 3:1. Два гола реализира Бирсент Карагарен, а един добави Васил Шопов. Пореден силен мач направи и вратарят Мартин Луков, който на няколко пъти спаси вратата си и запази спокойствието в състава. За гостите точен от дузпа бе Стефан Христов в края на мача.

Дунав си свърши работата още през първата част, когато отбеляза и трите си попадения. Резултатът бе открит от домакините в 22-ата минута. Тогава Христо Попадийн нахлу по дясното крило и намери непокрития Бирсент Карагарен в наказателното поле, който със силен шут реализира. Малко след това пък Исмаил Иса нацели гредата след удар с глава.

В 30-ата минута резултатът вече беше 2:0 в полза на домакините. Диян Димов изведе отлично зад защитата Карагарен и той технично прехвърли вратаря Георгиев за второто си попадение.
Малко преди края на първата част Дунав вече водеше с 3:0. Красимир Станоев изведе Васил Шопов на отлична позиция сам срещу вратаря и увеличи допълнително преднината на русенци.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории