Заплахата за затваряне на Самоковско шосе стана факт! Жители на софийските села Панчарево и Кокаляне блокираха пътя с искане за по-добри улици и канализация!

crowd-1294991__340

Жители на софийските села Панчарево и Кокаляне блокираха за кратко Самоковско шосе, недоволни от лоша инфраструктура и липса на канализация в района, предаде БНР.

С призива „Писна ни да живеем в кал и мизерия“, жителите на Панчарево и Кокаляне дадоха гласност на проблемите в района: „Липса на канализация, лоша инфраструктура, лоши пътища.  Питейната вода е под всякаква критика – много е замърсена,  тази вода не става за пиене. Имаме проблеми с тока, със сметоизвозването.  Безотговорно отношение на управляващите, на кмета на район „Панчарево“.

Според кмета на район „Панчарево“ Димитър Сичанов липсата на канализация е основният проблем, който може да бъде решен, едва след изработването на регионалното прединвестиционно проучване за цяла София, което ще бъде готово до края на годината:

„След което трябва  вече да се прецени каква е ситуацията в територията на София – къде са зоните, които са най-проблемни, за да се възложат проекти и след това да се намерят и пари за финансиране. То не зависи от районната администрация“, обясни кметът. Сичанов допълни, че голямото застрояване в района изисква постоянна поддръжка на инфраструктурата. Кметът не приема упреците в бездействие, отправени от жителите:

„Направихме велоалея – осветена е, направихме и тротоари, поддържаме в добро състояние Самоковско шосе, транспортът бих казал, че е редовен, поддържаме зелени площи“.