Само в 7DniSofia.bg

Израел празнуват като обезумели победата си в „Евровизия“! Българската група Еquinox не можа да влезе в десятката!

7984e9adbbe67ac77a74e1ead453582f

Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата на страната в песенния конкурс „Евровизия“, донесена от 25-годишната Нета Барзилай, предават световните медии. Представителката на Израел спечели надпреварата с песента „Toy“, донасяйки четвърта победа на страната си.

Българската група Еquinox, която класира страната ни на 14-о място в Евровизия с парчето „Bones“, благодари на България за подкрепата. Представянето ни е „абсолютно достойно“, коментира Жана Бергендорф пред БНТ. Печелим две други награди – за режисура и наградата на публиката, целият екип се представихме прекрасно, бяхме супер силни, продължи Бергендорф.

Благодаря на цяла България, които ни подкрепиха, каза тя.“Посланието на песента е любов – колкото повече любов има, толкова по-добре ще живеят всички. Успяхме да предадем това послание, надяваме се, че с него сме пречистили много души.“ Имаше магия, Евровизия беше изключително преживяване, мечтан момент за мен, сподели Георги Симеонов-JJ. Владимир Михайлов също благодари за подкрепата и заяви, че е щастлив с участието си в проекта.

Израел е печелил три пъти преди това Евровизия – през 1978, 1979 и 1998 г. Победата на Нета се смята за особено важна за страна, която често е изолирана по света заради десетилетния си конфликт с палестинците.   В родината си Нета Барзилай се превърна в сензация с „кудкудякащото“ парче „Toy“ в стил техно денс.

След оповестяването на името на победителката, хиляди въодушевени израелци излязоха по улиците, за да празнуват. В еуфорията си някои от по-ентусиазираните фенове, събрали се на площад „Рабин“ в Тел Авив, дори скачаха в обществен фонтан.   Всички – от политици до известни личности – поздравяваха Нета Барзилай.   „Вие донесохте огромно признание за държавата Израел.

„Вие донесохте огромно признание за държавата Израел. Това е голям подарък за нашата страна, която празнува 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединението на Ерусалим“, написа във Фейсбук израелският министър на културата и спорта Мири Регев. Тя има предвид 70-ата годишнина от обявяването на Израел за независима държава и превземането на източната част на Ерусалим във войната от 1967 г. „Вие сте най-добрият посланик на Израел“, каза на Нета Барзилай израелският премиер Бенямин Нетаняху в телефонен разговор, който беше излъчен по израелската телевизия. „Тя спечели!“, гласеше заглавието на уводната страница на един от централните израелски вестници „Йедиот ахронот“. Засилващото се напрежение между Израел и Иран днес претърпя неочаквано развитие, след като израелският министър на отбраната Авигдор Либерман отправи предупреждение към сирийския президент Башар Асад, което беше свързано с темата за конкурса Евровизия. „Асад, поучи се от това, което става днес. Кажи на (иранския върховен лидер аятолах Али) Хаменей, че не си негова играчка. Той няма никаква работа в Сирия“, написа в Туитър Либерман. Междувременно ТАСС предаде, че представителката на Русия Юлия Самойлова, която отпадна на полуфиналите, е поздравила победителката от Израел. „Нета! Браво! Поздравявам те с победата на „Евровизия“ с песента „Toy“, гласи посланието на Самойлова в Инстаграм.

Това е голям подарък за нашата страна, която празнува 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединението на Ерусалим“, написа във Фейсбук израелският министър на културата и спорта Мири Регев. Тя има предвид 70-ата годишнина от обявяването на Израел за независима държава и превземането на източната част на Ерусалим във войната от 1967 г.

„Вие сте най-добрият посланик на Израел“, каза на Нета Барзилай израелският премиер Бенямин Нетаняху в телефонен разговор, който беше излъчен по израелската телевизия.   „Тя спечели!“, гласеше заглавието на уводната страница на един от централните израелски вестници „Йедиот ахронот“.   Засилващото се напрежение между Израел и Иран днес претърпя неочаквано развитие, след като израелският министър на отбраната Авигдор Либерман отправи предупреждение към сирийския президент Башар Асад, което беше свързано с темата за конкурса Евровизия.

„Асад, поучи се от това, което става днес. Кажи на (иранския върховен лидер аятолах Али) Хаменей, че не си негова играчка. Той няма никаква работа в Сирия“, написа в Туитър Либерман.   Междувременно ТАСС предаде, че представителката на Русия Юлия Самойлова, която отпадна на полуфиналите, е поздравила победителката от Израел. „Нета! Браво! Поздравявам те с победата на „Евровизия“ с песента „Toy“, гласи посланието на Самойлова в Инстаграм.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.