Собственичката на изгорелия склад в „Красна поляна“ проговори! Разкриха ли как е възникнал пожара?

Татяна Попова
Собственикът на изгорелия преди седмица склад в столичния квартал „Красна поляна“ Татяна Попова заяви, че все още почти нищо не се знае за пожара. Разследващите не я държат в течение, каза тя и потвърди пред NOVA подозренията си за умишлен палеж.

„От различни страни е имало пламък. Лекарите в болницата твърдят, че гледайки отгоре пожара, са видели, че гори от различни краища. Надявам се полицията да си свърши работата, не мога да кажа кой би могъл да го направи. Конкурент като име не мога да кажа, но със сигурност е някаква конкуренция”, заяви Попова и добави, че не е получавала заплахи.

„Преди две години и половина назначих във фирмата един човек, който е сигурност на фирмата. От него знам, че са му се обаждали преди около две години и са го предупреждавали, че ще хвърлят бомба на магазина в „Красно село”. Сложихме допълнителна охрана, камери отвън. Слава Богу нищо не се случи”, разказа бизнесдамата.

„Имах въоръжен грабеж на магазин в „Павлово”, касиерка беше пострадала. Намериха патроните. Така или иначе полицията нищо не разкри”, добави Попова и подчерта, че не дължи пари на никой.

„Този пожар за мен беше абсолютно безумие, защото наблизо има бензиностанция, в която отдолу има резервоар с пет тона гориво. Има и метан станция, която е на 50 метра от бензиностанцията. Малко по-надолу има друга бензиностанция. Това означава, че може би два квартала щяха да са във въздуха”, казва още Попова.

Пожарът възникна на 4 май в склад на верига магазини „Аванти“ в столичния квартал „Красна поляна“. Пламъците се виждаха от целия град, а гъстия дим усетиха в няколко квартала. На метри от пожара има болница, като пациентите бяха преместени в друго крило заради пламъците и имаше готовност за евакуация. Наблизо се намират и бензиностанции. 17 противопожарни автомобила бяха изпратени да се борят с огнената стихия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.