Бащата на блъснатото момиченце, от велосипедист проговори, след като извършителят се разкри сам!

mountain-biking-1210066__340

Бащата на блъснатото от велосипедист дете в Южния парк благодари на всички за оказаната помощ за издирването на колоездача, който избяга след инцидента. Той добави и че е доблестно, че мъжът с колелото все пак се е предал в полицията. „Искам да благодаря на всички съвестни граждани, които доста се активизираха вчера и помогнаха за намирането и идентифицирането на лицето“, каза  Мирослав Джоканов пред Bulgaria ON AIR .

След инцидента освен органите на реда, се мобилизираха и социалните мрежи. Снимката на мъжа беше разпространена бързо, а днес стана ясно, че велосипедистът се е предал сам в полицията. Диана Костова, която е родител на малко дете и също често е с него в Южния парк разказа, че е попадала в почти същата ситуация, но е успяла да отдръпне сина си от пътя на велосипедист в последния момент.

„Това е една от многото причини той вече да се разхожда на каишка. Като сме в парка на мен ми е по-сигурно да съм с колана“, сподели Костова пред камерата на Bulgaria ON AIR. Милена Васева, която е от Общинското предприятие „Паркове и градинки“, пък заяви, че първоначалните мерки, които могат да се вземат и да се случат най-бързо, са свързани с поставянето на табели, които да насочват вниманието.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пък сподели, че според него трябва парковете да се насищат с полицаи, когато са най-посещавани, защото според него това ще респектира велосипедистите, които карат с висока скорост и ще има превантивен ефект върху всяка друга престъпност. „Не е умишлено деяние, по непредпазливост е извършено, но все пак трябва да си понесе наказателната отговорност“, заяви Контрера във връзка с предалия се велосипедист, който блъсна Теа.

Орлин Тенчев пък беше категоричен, че трябва да има превенция за подобни случаи, но по думите му няма правила за това. „За велосипедистите важат всички правила за ППС, защото велосипедът е пътно превозно средство. В Закона за движение по пътищата няма нищо ново за велосипедистите“, каза Тенчев, а по думите му трябва в нормативната уредба да се опишат повече ситуации, а не само от коя страна на велоалеята да се движи човек с колело, за да бъде ясно кой е отговорен в различните ситуации.

Лазар Радков, който е приятел на бащата на Теа, която все още е в „Пирогов“, пък сподели мнението си, че щом има подобни случки, трябва да има превантивни мерки.