По-опасен ли е хазартът от наркотиците, като пристрастеност, това коментира д-р Цветеслава Гълъбова, вижте какво каза тя!

play-593207__340

По някакъв начин хазартът е по-вреден, по-опасен и по-заразен от наркотиците, защото наркотиците са забранени за употреба, а хазартът е разрешен, освен това при хазарта организмът не боледува пряко, т.е. няма го това засягане на органите и системите, което се случва от употребата на наркотици, на алкохол.

Това подчерта в интервю за БНР д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница в Курило:

„Хазартът няма пряко влияние върху нашето здраве, но има косвено такова. Именно поради липсата на прякото влияние хората неглижират това нещо, не му отдават достатъчно значение и са по-склонни да се поддадат. Това прави хазартът по-опасен. Ако наистина не се вземат мерки по отношение на търкането на талончета, в много скоро време нещата ще излязат напълно от контрол. Хората вече са толкова отчаяни от мизерията, в която живеят, от несправянето с проблемите, че се хвърлят в една лудост, в една откровен глупост – да си подават последните пари за лотарийни билети. Тази глупост дори е толерирана. За да се стигне до тези нива, това не е станало без участието на държавата. Тези реклами са с обикновени хора, но никой не навира микрофона в лицето на собственика на хазартните игри“.