Главният прокурор Сотир Цацаров излезе с много важно предложение, касаещо специализираните съд и прокуратура!

Сотир Цацаров (3)

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага да се засили охраната, така че да се гарантират правата на магистратите и гражданите, които посещават специализирания съд и прокуратура, съобщава „24 часа“. Темата ще бъде дискутирана на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в сряда. Една от мерките, които вероятно ще се обсъди, е разполагането на повече камери.

Конкретният повод за предложението е грозният екшън, който се разигра пред очите на граждани пред входа на специализирания съд на ул. „Черковна“ 90 на 26 април. Малко след като приключи заседанието по дело 3548/2016г., водено срещу Дамянов и съпроцесниците му, участниците в заседанието, включително и пострадалият свидетел Теодор Георгиев Томов, излязоха на двора на сградата. „Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш“, изкрещя в този момент Венцислав Дамянов срещу Томов и започна да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесе 2-3 удара и докато пострадалия повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече беше избягал извън пределите на Специализирания съд. На мястото веднага пристигнаха полицаи, които се заеха с издирването на нападателя. Грозната сцена се разигра пред очите на десетки граждани, включително и журналисти, които бяха в съда заради друго дело.

Венци Боксьора бе арестуван на 4 май 2015 година в София при спецакция прокуратурата и ГДБОП. Бандата действала от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните са открити различни наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин. Освен Боксьора подсъдими са още лидерът на групата Ивайло Стойнов-Турчина, Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев и Петко Стоянов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории