Милен Врабевски от Фонд „Българска памет“ с горещ коментар: Геополитическият мач се обърна в наша полза!

Милен Врабевски

„Геополитическият мач се обърна в наша полза”, каза за предаването „120 минути” д-р Милен Врабевски от Фонд „Българска памет”.

Организацията му от години почита паметта на българските войници, погребани във военното гробище в Ново село в западната ни съседка. За целта от години се ползва с подкрепата на местните власти и църквата – за разлика от БПЦ, която все още отказва да участва в съвместен молебен. По думите му трябва да се работи за транспортните коридори и да се вкара повече съдържание в думата „евроинтеграция”.

„Както много хора в Македония не познават общото ни минало, така и ние не познаваме настоящето на Македония“, каза продуцентът Андрей Арнаудов.

Според него младите хора от другата страна на границата вече са отворени към нашата страна и я харесват.

„Ако македонците днес не се чувстват българи, не можем да ги съдим за това; ако имат свое собствено съзнание, не можем да ги съдим за това. Ние само трябва да направим така, че те да опознаят сегашната България такава, каквато е: приятелски настроена към тях и обичаща ги и да опознаят миналото ни, което е общо, но и което не са можели да опознаят, защото не го е пишело в учебниците и книгите”, подчерта Арнаудов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.