Седмица изпълнена с протести, политически пререкания, решения за бюджети и проекти!

Протест пред парламента на жълтите павета (28)
Ден преди днешния Ден на храбростта и Българската армия президентът Румен Радев заяви, че българският народ очаква от армията сигурност в един все по-тревожен свят, предаде БНР.
Държавният глава удостои 11 военни с висше офицерско звание на специална церемония вчера.
Проектът за нова бронирана машина за сухопътните войски и за изтребители предстои да се гледат от кабинета след Гергьовден. В деня, в който се навърши една година от управлението на третия кабинет на Бойко Борисов и политическите сили дадоха оценката си, мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП за намаляване на заплатите и отпуските на депутатите.
Ако възнагражденията в България се повишават в следващите пет години с по 11-12 процента, до 2022-а ще са 60 процента от средноевропейските, пресметнаха от КНСБ.
Родители протестираха пред Народното събрание и поискаха всички семейства да получават детски добавки без оглед на дохода и промяна в правилата за отпускане на пенсии на деца-сираци. След протестите на майките в София и Русе омбудсманът Мая Манолова внесе предложения за законови промени за пенсиите на сираците. На първомайски митинг-шествие на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставката на правителството.
В коментар по представения от Еврокомисията проект на Многогодишна финансова рамка за периода 2021-ва-20217-а година вицепремиерът Томислав Дончев беше категоричен, че „значима промяна в обема финансиране за България не се очаква по никоя от ключовите политики“.
Българското европредседателство поставя началото на преговорите за изравняването на стандартите при хранителните стоки. Районните здравни каси ще имат право да разпределят към личните лекари до 10 на сто по-голям брой направления за специалисти и изследвания, прие Надзорният съвет на Здравната каса.
Това са част от темите, които привлякоха общественото внимание през изминаващата седмица.