Само в 7DniSofia.bg

ДПС отбеляза с митинг-концерт годишнината от Десетомайските събития! Опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България

ДПС Крадайъ

ДПС отбеляза с митинг-концерт годишнината от т. нар. Десетомайски събития в село Караманци – насилствената смяна на имената през 1984 година и съпротивата срещу репресиите на тогавашната власт, предаде бТВ.

„ДПС започва своята майска възпоменателна кампания от Караманци, защото оттук тръгва организираната съпротива срещу опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България”, каза депутатът Йордан Цонев.

Той добави, че в онези години потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи Възродителния процес като една от най-позорните страници в българската история.

Платихме висока цена, но си научихме урока от платената висока цена, посочи в приветствието си лидерът Мустафа Карадайъ. Знаем и никога няма да забравим колко сме силни, когато сме заедно и единни, добави той.

Карадайъ изтъкна още, че ДПС получава голямо признание в международен и европейски план.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории