Професор Божидар Димитров хвърли бомбата пред цяла България: Каня Бойко Борисов и Корнелия Нинова в Движение „Кан Кубрат“!

Надпартийно движение Кубрат Божидар Димитров (14)

На всеки юрист, на който показах мотивите за отказ от регистрация на Движение „Кан Кубрат“, започна да се смее. Те са три реда и в тях пише че Чл. 1 от Кнституцията, постановяващ, че България е парламентарна република, не може да се смени. Нямало да бъдем правова държава и сме щели да извършим държавен преврат.

Това каза историкът и учредител на Движение „Кан Кубрат“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Самите депутати днес ни показаха защо трябва да станем президентска република. Цял ден се занимаваха с това дали трябва да си намалят заплатите и не ги намалиха. Това беше чист популизъм“, категоричен бе проф. Димитров.

„Парламентарната демокрация е атрофирала. Нашето движение е надпартийно. Мога да отправя покана в него да се включат премиерът Бойко Борисов и Корнелия Нинова“, коментира историкът.

По думите му може и цялата Конституция да се смени и това е правено и преди. „Всичко можем да направим, включително и референдум.
Аз съм демократ и искам да имаме правова държава.

„Оценката ми за „Кабинета Борисов 3“ е добър 4“, обяви проф. Димитров. Той уточни, че я дава заради ръста на брутния вътрешен продукт.

Според него обаче той можел и да е по-висок.

„Ние няма да влезем в парламента. Ще изберем президент, той ще назначи за министри професори, а депутатите ще коват закони“, разясни още бившият директор на НИМ.