Ексклузивно! Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев сензационно разкри каква е истинската цел на БСП!

Главчев Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (14)

Покрай скандалите се руинира институцията на парламента. Това всъщност е вътрешната цел на опозицията. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV депутатът от ГЕРБ и бивш председател на НС Димитър Главчев.

По думите му рано или късно една опозиция става и управляваща.

„Дано осъзнават, че смъквайки рейтинга на парламента, смъкват и своя“, коментира той по повод последните събития на политическата сцена и митинга, който левицата организира на 1 май. Според народния представител нормално е една опозиция да иска оставки.

„Но по общонационални каузи е хубаво да бъдат по-сговорчиви“, допълни Главчев, припомняйки темата за хората с увреждания и проблемите на обществото.

Димитър Главчев коментира и казуса с поискана от БСП оставка на Христов като зам.-председател на НС. Според него е направен опит за сравнение със случая на Валери Жаблянов, както и със съдбата на самия Главчев.

„Това са три съвсем различни казуса, всеки си спомня какво се случи. Тук няма абсолютно никакви основания. Мотивите бяха измислени“, посочи политикът.

Според него родителите на деца с увреждания са най-малко виновни.

Той допълни, че в случая става въпрос за липса на координация. „Когато има такива проблеми, трябва да се съберат политическите сили, а не да се търсят евтини политически дивиденти“, смята той.

Главчев коментира темата за депутатските отпуски. Той заяви, че те са горе-долу еквивалентни с тези на гражданите.

„Ако се намерят основания, нека се намалят отпуските на депутатите“, посочи той.