Славия предлага нов договор на Георги Петков! Вратарят чупи рекорд

IVP_9344-1280x957

Ръководството на Славия реши да предложи нов договор на вратаря Георги Петков. Настоящият контракт на бившия национал изтича през юни, но от „Овча купел“ искат 42-годишният пазарджиклия да остане на терена и през следващата кампания. Ако всичко с Петков е наред и той завърши сезон 2018/19, то тогава вратарят ще подобри рекорда на Йордан Филипов за най-възрастен играч в цялата история на „А“ група.

Легендата на ЦСКА има мач за Черно море на 42 години и 161 дни, а е любопитно, че в момента Петков е на 42 години и 50 дни.

Георги Петков дойде в Славия през далечната 1996 г. от ФК Банкя. Иначе логично е юноша на Хебър (Пазарджик). Той игра на „Овча купел“ от 1996 до 2001 г., след което премина в Левски. Петков се върна при „белите“ през 2012 г., като до момента не е титуляр, но играе в по-завързаните мачове. През този сезон има 7 двубоя в Първа лига и един за Купата на България – реванша с Ботев (Пд).

Със сигурност Петков ще пази и на финала на 9 май срещу Левски, тъй като Антонис Стерякис има контузия, а освен това вече е продаден на Олимпиакос. Третият страж Емануеле Джерия също е аут до края на сезона поради травма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.