Само в 7DniSofia.bg

Жена остава на улицата, заради общинско жилище! Как така апартаментът в който живее се оказва, че расте с дни?

business-3362103__340

Плевенчанка остава на улицата след спор с общината. Жената обитава общинско жилище от 25 години. Оказва се обаче, че жилището може да расте, поне по документи – в един момент апартаментът станал толкова голям, че жената трябвало да го освободи, предаде бТВ.

Диляна Маринова използва втория етаж от общинския имот на „Къкрина” 8 от 1994 г. В заповедта за настаняване е вписано, че тя и децата ѝ ще дължат наем за 37 квадрата, но след 11 години жилището започва поетапно да расте.

През 2006 г. жилището става с размер 46 кв. м., а само 11 дни по-късно, то е пораснало до 78 кв. м. Жената се съгласила с по-високия наем, но успоредно с това настоявала да бъде извършено експертно замерване на използваемата част.

От ОП „Жилфонд” казват, че работят само по документи и не извършват замервания. Така, по документи, Диляна използва 78 кв. м. площ. „Аз имам право на 25, никога не съм твърдяла, че ми е по-малко, но не е 78 квадрата. Казват ми, че има нова заповед, която е изменила това нещо”, оплаква се Диляна.

От „Жилфонд” се спират на общинска наредба, според която на наемателите се зачислява не ползваемата, а реално застроената площ.

Източник: бТВ
В продължение на четири години казусът се гледа на всички съдебни инстанции. В началото на април след решението на върховния касационен съд Диляна отново получава заповед за напускане на общинския имот. „Аз няма къде да отида. В момента съм безработна, пред пенсия съм, няма квартири”, казва Диляна.

Докато води делата наемателката отказва предложен ѝ в замяна друг общински имот, като така губи и правото на картотека за пет години. Диляна трябваше да е на улицата от 27 април, но след намесата на екипа ни от „Жилфонд” удължиха срока с една седмица. Днес се очаква комисия към общината да реши дали да я остави в списъка на картотекираните.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории