Извънредно! Горанов, Дончев и Каракачанов със спешни новини от Министерство на финансите…

Каракачанов-9-1280x1051

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов и замът на премиера Томислав Дончев съобщават спешни новини от Министерството на финансите в празничния ден на труда 1 май след дефилето на БСП пред Министерския съвет.

Военният министър Красимир Каракачанов даде пояснения за заседание на работна група, събрала се вчера по проектите за модернизация на армията, които ще влязат за одобрение на заседанието на МС идната седмица. „Единият проект е за 1,2 млрд лева, другият за 220 милиона лева. В новия проект сме записали минимум осем самолета. Нашата амвбиция е да снабдим българската авиация с нови изтребители. Ние ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника – хеликоптерите Ми-17, Ми-24 и самолетите.

Това са разходи, които министерствотоа на финансите трябва да каже можем ли да направим. В момента сме сключили договори за поддръжката на МиГ-29 на стойност 1,5 милиона. Става дума за директен договор без посредници. Амбицията ни е да вдигнем още един хеликоптер Ми-17, един вече гаси пожари и помагаме и на Македония и Черна гора. За Кугарите също имаме работна група и ще мислим може ли да използваме два от тях за спешни медицински случаи. Единият да бъде в Северна, другият – в Южна България, обясни Каракачанов. И допълни, че сега един от тези самолети ще се наложи да транспортира българката Теодора Маджарова от Турция, която идва от Бразилия.

На 1 май слушаме тези, които протестират по улиците – хубаво е да протестираш, но не е хубаво да рушиш държавността. Те може да застанат във властта и на тях ще им е трудно. Моята колежка Корнелия Нинова почна от световното положение, че в света 3% държат останалите от световното богатство, върнахме се до износа на революции, социална справедливост по целия свят, крайно време е да си седнеме малко по-сериозно на столчетата и малко от малко да бъдем по-кооперативни един към друг. В края на крайщата, когато сме се явявали на избори – хората са решили сега коалицията от ГЕРБ и патриотите да управлява страната.

Айде да спреме с байганьовските си изпълнения и когато си в опозиция плюеш всичко, а когато си на власт, се оправдаваш с предишните, призова Каракачанов.

Ние ще седнем към 17 часа да изпием по една бира. И даже ще поканим Корнелия Нинова, ако не е седнала на агнешко, да дойде и тя, заяви Каракачанов.