Извънредно! „Младост“ отново остана без кмет! Клисуров хвърли оставка и избяга…

Младост

Владимир Клисуров, който преди дни бе избран от Столичния общински съвет за кмет на район “Младост” на мястото на обвинената в подкуп Десислава Иванчева, снощи е подал оставка, съобщава “Труд”.

Мотивите му са, че не може да се справи с работата. Клисуров напуска и администрацията. Снощи той и зам.-кметът Румен Русев са били на разговор при столичния кмет Йорданка Фандъкова. Русев по-рано бе посочен от Иванчева като участник в “инсценировката” срещу нея. Тя категорично отхвърли Русев като неин заместник на кметския пост и лично посочи другия свой заместник Клисуров.

Припомняме, че кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери.

Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията.

Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.