Извънредно! Хората от селото на Румен Радев въстанаха срещу него! Какво се случва?

Румен Радев Президент (5)

Малко повече от година след встъпването в длъжност на Румен Радев като президент хората от родното му село Славяново са въстанали срещу него. Местните се чувствали предадени от държавния глава, който по време на кампанията си им дал железни обещания, а сега бягал от отговорност.

 Хората от хасковското село, където е родната къща на Радев, в която живеят родителите му, вярвали, че той е способен да реши битовите им проблеми. Отдавна поискали от него да възстанови селската чешма, която била съборена, но това така и не се случило. Стотината останали жители на населеното място го помолили и за асфалт по пътищата, а младите настоявали за аптека, защото най-близката била на десетки километри от тях. „Редно е да ни реши проблемите. Бай Тошо навремето как оправи всичко в Правец? Съжаляваме, че си дадохме гласовете за него. Мислихме, че му е мило Славяново“, коментират с разочарование съселяните на президента.

Те обаче не се отказвали да му изкажат възмущението си лично. Искали да го причакат пред къщата на майка му Станка и баща му Георги, но скоро не се било чувало да е идвал. За последно президентът навестил родителите си малко преди Коледа, като дори не останал да нощува при тях, а само се отбил за няколко часа. Помогнал им с по-тежките задължения, нацепил повече дърва и отпрашил обратно за София с лъскавата си кола и свитата си охранители. Местните се разсърдили, че не минал през кръчмата, където преди години задължително сядал да пие по една бира с тях. „Цялото село го познава, но само майка му и баща му са му виждали очите, откак стана президент“, казват те. Жителите на Славяново обаче нямало да оставят каруцата си в калта и вече имали план как да стигнат до Радев, щом той не отивал при тях. Най-изявените от селото вече подготвяли официално писмо до „Дондуков“ 2, в което щели да посочат исканията си едно по едно и да споделят разочарованието си. Щели да му търсят сметка за празните обещания до дупка, а негативното настроение към семейството му вече се чувствало и родителите му загубили безвъзвратно авторитета, с който се ползвали там години наред, предаде ПИК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.