Ботев (Пд) хвърля най-доброто срещу ЦСКА

Цска-Ботев-Пловдив-2ро-24-1280x959

Старши треньорът на Ботев Пд Николай Киров хвърля и тримата си налични централни нападатели от първата минута срещу ЦСКА. Жоао Пауло, Стивън Петков и Диого Кампос ще действат заедно, като последните двама ще са в тандем на върха на атаката.

Интересно дали пускането това има нещо общо с факта, че при победа за Ботев, Лудогорец, ще бъде коронован с шампионската титла за седма поредна година. Припомняме, че през последните години двата клуба са в доста повече от добри отношения и направиха няколко трансфера помежду си.

Очаква се Пауло и Тодор Неделев да са на двата фланга. Изненадващо на пейката е оставен капитанът Лъчезар Балтанов, а неговото място в центъра на терена заема Фелипе Бризола. На вратата пък Даниел Кайзер е предпочетен пред Иван Чворович.
Стамен Белчев, който не може да използва цели седем играчи заради контузии и не събра пълна група от 18 играчи за мача, избира единайсеторка, близка до тази, която дълго държа „червените“ в близост до Лудогорец. Кирил Десподов се завръща след контузия и ще напада по десния фланг, а атаката води Бланко, който замества контузеният тежко Каранга. Едвин Джеси заема мястото на Енрике Рафаел, който също е с травма, а Тиаго ще е в типичната си роля на плеймейкър. Завръща се и Кристиян Малинов редом до Рубен Пинто. Божидар Чорбаджийски отново слага лентата, след като бе оставен на пейката в полуфинала-реванш срещу Левски.

Ботев: Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Минев, Юсеин, Бризола, Пауло, Неделев, Кампос, Петков
ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Пинто, Малинов, Десподов, Тиаго, Джеси, Бланко

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.