Прокуратурата е възложила на полицията допълнителна проверка на договори за медицински услуги! Образувани са нови 13 досъдебни производства за безстопанственос в болниците

lady-justice-2388500__340

Прокуратурата образува нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната, предаде НОВА.

Новите разследвания са в Пета многопрофилна болница за активно лечение УМБАЛ „Царица Йоанна“, СБАЛО „Проф. Бойчо Бойчев“, УМБАЛ „Света Анна“, националната кардиологична болница, болницата по хематология, инфекциозната болница – всичките в София, както и болниците във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Всички дела, дори на болниците от другите градове, ще се разследват от Софийска градска прокуратура, за да се избегнат съмнения за пристрастност. Прокуратурата е възложила на полицията допълнителна проверка на договори за медицински услуги в още редица големи болници.

В средата на март Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост в УМБАЛ „Н.И. Пирогов“. По всички посочени досъдебни производства главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се извършва от следователи от Национална следствена служба.

Проверката ще приключи в двумесечен срок. Всички останали събрани материали, събрани в хода на проверката от МВР и МЗ са изпратени на съответните окръжни прокуратурите в страната – за анализ и преценка на необходимостта от извършване на допълнителна проверка, и произнасяне по същество.

Разследванията на прокуратурата за болниците в Ловеч и Враца продължават.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.