Само в 7DniSofia.bg

Пуснаха под домашен арест обвинения в двойно убийство в квартал „Витоша“ Драгомир Драганов!

Тодор Колев и адвокат Екатерина Димитрова

Драгомир Драганов е пуснат под домашен арест. Той застреля двама души и рани тежко трети в офис на инвеститорска фирма през май миналата година. Близките разбрали от медиите, че е пуснат.

Тодор Колев, който е зет на простреляния Станимир Михайлов, посочи, че са написали писмо до председателя на апелативния съд, главния прокурор и премиера. В него те ги питат дали спят спокойно. „Знаейки какво представлява домашния арест – някой трябва да минава да види той дали си е в къщи. Има технически средства по света да се следи това”, заяви той в ефира на БТВ.

Екатерина Димитрова, адвокат на роднините на простреляните, коментира, че съдът няма ангажимент да ги уведоми.

„Съдът не оспорва обоснованото предположение, че Драгомиров е извършителят. „Съдът приема, че делото не се отличава със сложност и разследването може да приключи в по-кратки срокове. Съдът смята, че тези 11 месеца не са уплътнени с процесуални действия и ревизира мярката за неотклонение”, обясни адвокатът.

По думите й в закона е заложено за деяния с такава тежест, разумите срокове са около година и половина. 11 месеца е разумен срок. „ова не е време, в които правата са му нарушени. Разследването не е бавено. Тези 11 месеца в началото са били уплътнени в повече разпити. Доколкото знам е искал и преди да му се измени мярката“, посочи Димитрова.

„На Драгомиров трябва да се направи комплекса психиатрична експертиза, която да установи има ли наличие на афект. Това е защитната позиция на адвокатите му. Той е отказал да води такива разговори“, каза още тя.

Станимир, който беше ранен вече се възстановява. Направени са му три операции, едната от които животоспасяваща. Колев посочи, че парите са единствената версия, но не отговаря на истината. „Става дума за пари платени като аванс и после е трябвало да се приспаднат. Той е искал да не бъдат приспадани“, обясни той.

Адвокатът добави, че при домашен арест лицето е длъжно да не напуска адреса си без разрешение на съответните органи и явно за съда той е честен и съвестен гражданин. „Трябва да разчитаме на съвестта му да не се укрие. При осъдителна присъда го очаква доживотен затвор без замяна”, уточни Димитрова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории