Ден преди поредното дерби между „Левски“ и ЦСКА: Първата мярка за ограничаване на футболното хулиганство вече е факт!

2ро Цска Левски (5)

Първите мерки за ограничаване на футболното хулиганство след инцидента със самоделна бомбичка на „Вечното дерби“ преди седмица са вече факт.

Нови камери са монтирани на Националния стадион „Васил Левски“. Това е само една от множеството стъпки, набелязани от МВР, Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Новите камери са с резолюция 4 К. Те ще могат да проследят движението на всеки зрител на територията на целия стадион, информира Bulgaria on air.

Ще бъдат поставени и нови стационарни камери, които ще заснемат конкретен периметър. От техните записи ще могат да се вадят конкретни кадри, уверяват от Национална спортна база.

Поименните билети, точно определените места също са включени в борбата с футболното хулиганство. А на мача „Левски“ – „ЦСКА“ в сряда мерките за сигурност ще са почти драконовски.

Ако новите камери бяха факт преди седмица, разследващите много по-рано щяха да стигнат до Йордан Исаев. Щеше да бъде ясно и дали и кой му е дал материалите за изработката на самоделната бомбичка.

Според адвоката на Исаев – Васил Крумов, той иска да сключи споразумение с прокуратур