Само в 7DniSofia.bg

„Синя“ легенда: Ако се провалим срещу ЦСКА ще е срамота

ЦСКА Левски (62)

Легендата на Левски Кирил Ивков коментира пред „Меридиан мач“ очакванията си за реванша между Левски и ЦСКА за Купата на България.

„По важност това се оказа срещата на сезона и за двата отбора. 2:0 е добър резултат. Дано Левски подходи както през второто полувреме на последния шампионатен мач срещу „червените“. През първото направо ме беше срам да гледам и мислех да си ходя, но някак си издържах. Това беше може би най-слабото полувреме на Левски, което съм гледал някога. Не знам каква беше тази нагласа, с която излязоха. Колко мача станаха вече срещу тях, в които получаваме гол до петата минута, а и по два.

Сега е много важно да не допускаме първите 15-20 минути голове, защото очаквам ЦСКА да наложи начален натиск. На тях друго не им остава освен да атакуват. Левски от своя страна не трябва само да се защитава. Ако подходим така, ще сбъркаме. Нека да атакуваме, пък когато атаката свърши и загубим топката, да се връщаме в защита. Най-важното е да не даваме празни пространства на съперника.

Прави ми впечатление, че както срещу тях, така и в други мачове, включително на „Герена“ с по-слаби отбори, че позволяваме на противника спокойно да изнася топката без да му пречим. А често пъти и да я разиграва продължително в нашата половина. Не съм гледал футбол в последните три дни и не знам как сме играли с Верея. За мястото на Цветкович мисля, че най-добра работа ще свърши Прохазка.

Очаквам да се получи резултат, с който Левски да отиде на финал. Ако и тук се провалим, наистина ще е срамота“, каза Кирил Ивков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.