След силното си представяне в Монте Карло: Григор Димитров е само на 35 точки от изкачването нагоре в световната ранглиста!

Григор Димитров (1)

Григор Димитров се доближи на 35 точки от четвъртото място в световната ранглиста преди турнира на червен кортове в Барселона, който ще се проведе тази седмица.

Българският тенисист е поставен под №2 в надпреварата от категория „АТП 500“ и ще почива в първия кръг. Той ще започне участието си в сряда или четвъртък, а първият му съперник ще е французинът Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка, който заема позицията на отказалия се Филип Колшрайбер от Германия.

Димитров събира 4950 точки след силното представяне в първия голям турнир на червени кортове през 2018 г. – мастърса в Монте Карло. Той достигна до полуфиналите за пръв път в кариерата си и едва за втори в мастърс на клей след този в Рим през 2014 г. И в двата случая на пътя му застана световният №1 Рафаел Надал.

Испанецът триумфира в княжеството по изключително безапелационен начин. Той победи Аляж Бедене, Карен Хачанов, Доминик Тийм, Григор Димитров и Кей Нишикори без да загуби сет и с общо 410 минути престой на корта.

С 11-ата си титла в Монте Карло и рекордна 31-а от сериите „Мастърс“ Надал запази първото място в световната ранглиста за четвърта поредна и общо 171-а седмица. 31-годишният испанец събра 8770 точки и има аванс от сто точки пред Роджър Федерер, който пропуска целия сезон на червени кортове.

Александър Зверев, който стигна до полуфиналите в Монте Карло, се изкачва с една позиция и вече е трети с 5195 точки. 21-годишният германец изпреварва Марин Чилич, който след отпадането в четвъртфиналите в първия за сезона мастърс на клей има 4985 точки. Това е единствената промяна в челната десетка.

Димитров има отлична възможност да се върне в топ 4 още тази седмица. Той няма да защитава точки, тъй като миналия сезон не игра в Барселона. Чилич пък няма да участва в турнири тази седмица. Хърватинът ще се включи в надпреварата от категория „АТП 250“ е Истанбул, която ще се проведе другата седмица.

Хуан Мартин дел Потро е шести в ранглистата с с 4470 точки. Аржентинецът пропуска първите турнири на клей и ще участва само в три състезания на тази настилка през 2018 г. – мастърсите в Мадрид (7 – 13 май) и Рим (14 – 20 май) и „Ролан Гарос“, който започва на 28 май.

Доминик Тийм от Австрия е седми с 3755 точки, като тепърва има да защитава много точки от финалите в Барселона и Мадрид и полуфиналите в Рим и „Ролан Гарос“. След него се нареждат южноафриканецът Кевин Андерсън с 3390 и американецът Джон Иснър с 3125. Белгиецът Давид Гофен, който беше спрян от Димитров в четвъртфиналите в Монте Карло, затваря топ 10 с 2930 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории