САМО В 7DNISOFIA! ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ И ВИДЕО! Ад на Автомагистрала „Хемус“! Жестока километрична опашка изнерви шофьорите до краен предел!

Задръстване АМ Хемус2

Огромно задръстване се е образувало на автомагистрала „Хемус“.

Опашката за преминаване през втория тунел в посока от Варна към София, започва от първия.

Шофьори, попаднали в задръстването, съветват колегите си, които идват от Северозападна България и пътуват към столицата, да избират или пътя през Искърското дефиле, или прохода Петрохан, ако искат да не чакат с часове на АМ „Хемус“.

Към този момент липсва информация от какво е продиктувано задръстването. Колоната вече надхвърля 4 км.

Ето какво написаха от АПИ току-що на сайта си: 

„Ограничава се движението по платното за София на виадукт „Коренишки дол“ от км 36+170 до км 36+710 на АМ „Хемус“ за извършване на аварийни ремонтно- възстановителни дейности на съоръжението. Трафикът се пренасочва в платното за Варна, като се обособяват една лента за посока София-Варна и една лента за посока  Варна-София и се ограничава скоростта до 50 км/ч.

Ограничава се движението на тежкотоварните МПС над 12 т по АМ „Хемус“  в посока Варна. Те се отклоняват при км 30 от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 и път II-17, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при км 47  пътен възел „Ботевград“.

Движението на тежкотоварните МПС над 12 т по АМ „Хемус“ в посока София остава без промяна – осъществява се в дясното платно на виадукта. Срокът за изпълнение на ремонтно възстановителните дейности и възстановяване на движението в района на виадукта е до 20-ти декември т.г.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание, като спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта – 50 км в час.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.“