Евродепутатът Емил Радев: Удържахме опитите еднополовите партньорства да влязат в регламент на Брюксел!

Емил Радев

Успяхме да удържим всички опити да се вкарат еднополовите партньорства в регламента от Брюксел. Ще има дебат може би  другия месец, ще видим какво искат социалистите, Зелените – ние от Европейската народна партия ще окажем отпор на това. Това заяви в „Беновска пита“ по Канал3 Емил Радев, евродепутат от Европейска народна партия-ГЕРБ.

„Европейските социалисти (ПЕС) продължават да настояват да има такива законови текстове. То може да се случи през нашето европейско председателство, но това няма правен ефект. Доколкото виждам от позицията на Европейската комисия, тя няма да се поддаде на тези внушения“, каза Емил Радев по Скайп.

„Само българският парламент може да приеме такива законови мерки, има си блокиращи механизми, това няма да доведе до някакви правни ефекти“, изрази увереност Емил Радев.

За появилата се опасност президентът на Франция Еманюел Макрон да опита да повлияе на успеха на срещата на високо равнище в София през май за ЕС и Западните Балкани, Емил Радев сподели, че няма такава опасност.

„Считам, че няма такава опасност. Уверен съм, че ще се състои срещата – Западните балкани са важна тема, всички се стремим да има стабилност и да има сигурност в региона, защото е пряко свързано със сигурността на 500 милиона европейски граждани“, посочи Емил Радев.

Ракетната атака, предприета от САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия, юристът оцени така: „Смятам, че тук няма нарушение на международното право. Това не беше операция на НАТО, беше някаква обща операция. Нанесоха се удари върху съоръжения за химически оръжие, което и забранено с конвенции. Мисля, че ще се докаже използването на химическо оръжие в Сирия“.