Димитър Бербатов слага край на кариерата си?

Бербатов

Той е Димитър Бербатов. Завърна се в България, след като изтече договорът му с индийския Керала Бластърс. В ексклузивно интервю за „Събуди се“ по Нова ТВ той разказва с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си.

Големият ни футболист споделя, че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

„Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата”, споделя Бербатов. Той определя играта си в английския гранд Манчестър Юнайтед като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболната му кариера да приключва.

„Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира”, казва Бербатов.
Той сподели и подробности за личния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.

Не е лесно да пишеш книга. Като чета написаното, ми хрумват още и още неща, затова сигурно ще стане много голяма книга“. Той е почти към края е на мемоарите си, в които разказва историята на живота си от петричкото село Марикостиново през Благоевград и София чак до Манчестър.

„Нямах футболна топка в Благоевград, имах баскетболна и играех с нея. На махленско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание“, спомня си Бербатов.

Според него е по-добре, че е живял в нищета. „Спомням си времена, в които сме събирали трохите хляб, за да си направим филия“, казва футболистът и твърди, че това го е калило, научило го е да цени това, което има.

Наскоро той се завърна от Дубай, където тренира деца между 5 и 13-годишна възраст. „Работата с деца не ми е чужда, донякъде беше различно, защото преподавах тънкости от футбола на деца“, казва Бербатов и допълва: „Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи футболисти не са станали добри треньори и обратното – хора, които не са играли футбол, са страхотни треньори“.

Не е разочарован от България. „Аз съм живял в другите държави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист“, казва Бербатов.

„Като застанеш в тунела до Роналдо, Рууни, Рио Фърдинанд, а след това на терена с тях… получаваш ерекция“, призна Бербо.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.