Само в 7DniSofia.bg

Откриха големи количества незаконно държани оръжия! Повдигнати са обвинения на трима души! Вижте повече подробности

phpcyn7a5_559x_

14 пистолета, 2 автомата, пушка и 1000 патрона са открити при акция под ръководството на спецпрокуратурата.

Повдигнати са обвинения на трима души от Монтана и Казанлък за незаконно притежаване на големи количества оръжия и боеприпаси. При специализирана операция под ръководството на Специализираната прокуратура, в автомобили и в помещения, обитавани от въпросните лица, са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, предаде offnews.

Автоматите са „Скорпион“ и „Берета“, пистолетите са от различни марки, а патроните – с различен калибър, уточняват от спецпрокуратурата. Оръжията са иззети от едно помещение и автомобил, боеприпасите са били държани на различни места, в т.ч. в местността „Разсадника“ в покрайнините на Монтана.

Двама от обвинените вече са осъждани за незаконно държане на оръжия и боеприпаси. Единият от тях е в изпитателен срок на условна присъда, постановена му от Районния съд в Монтана през 2017 г. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на двама от обвинените са наложени парични гаранции от 10 000 и 3000 лева.

Специализираният наказателен съд определи за третия обвинен по досъдебното производство мярка за неотклонение „Домашен арест“. Съдът взе предвид влошеното му здраве.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.