Министърът на икономиката Емил Караниколов поясни какъв е приоритетът на властта! Ще имаме ли по-високи доходи?

Министър Емил Караниколов (2)

Повишаването на жизнения стандарт да бъде усетено от хората е приоритет на властта. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Финансовата и макроикономическата стабилност са приоритет на правителството. За миналата година имаме балансиран икономически растеж, за тази година предвиждаме до 4%, а защо не и повече. Имаме потенциал“, каза той в ефира на „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

„Хората трябва да усетят повишаването на жизнения стандарт и това е наш приоритет – до 2021 стратегията на правителството е средната работна заплата да е 750€. Работим и се надявам, че ще постигнем този резултат“, каза Караниколов.

Той благодари на бизнеса и хората, които работят в него.

„Справят се отлично, поздравявам ги. Това, което прави правителството, е премахване на административната тежест. Постигнахме много, но има още много работа в това отношение“, каза Караниколов.

Според него е изключително важно развитието на инфраструктурата, предимно пътната, особено за Северозапада, за да бъдат привлечени там инвеститори.

„За да се повиши стандартът, трябва да има инфраструктура. Обявени са коридорите 4,8,10 – това са изключително важни коридори за развитието на България като цяло“, обясни министърът.

Той смята, че дигитализацията е бъдещето: „Бизнесът вече го прави и то доста успешно на някои места. Други вървят по-назад, но ще се справят. Със съдействието на бизнеса миналата година беше разработена стратегия „Индустрия 4.0″. В края на годината беше приета от МС като рамка и оттук нататък съвсем скоро ще има Национален икономически съвет“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.