Депутат от БСП заби нож в гърба на Корнелия: БСП влезе в капан заради ЧЕЗ! Не сме никаква опозиция…

Корнелия Нинова (8)

Бившият депутат от БСП и бивш председател на Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание Атанас Мерджанов разкритикува социалистите заради решението им да оглавят парламентарната комисия за ЧЕЗ. Мерджанов изрази и притеснение, че на моменти партията само имитира, че е опозиция, но реално не е такава, предаде Пик.

„Не мога да си обясня как правителството в продължение на година и половина остана глухо за протестите на полицаите и надзирателите. Трябваше да се случи нещо крайно, като тези бягства, за да се седне на масата и да се разберат. Естествено, с намесата на министър-председателя“, коментира бившият депутат.

„Днес е крайният срок, който вътрешният министър Валентин Радев разпореди на специалната комисия да разследва причините за бягството от Софийския затвор. Тук има и политическа отговорност, управляващите носят тази отговорност“, категоричен е социалистът.

„Случаят „Желяз Андреев“ е пример за пробив за сигурността. Ако продължаваме да изпълняваме такива спогодби, ще страдат граждани като Желяз Андреев“, отсече той.

„БСП влезе в един капан с приемането на председателското място в комисията, която да разследва сделката за ЧЕЗ. Това изглежда като споделяне на отговорност. Междувременно се появи информация, че дружеството се оглежда вече към втората оферта, която е на индийска фирма. Какво значение има дали „Инерком“ или индийската фирма ще купи ЧЕЗ“, попита Мерджанов.

„Сегашното ръководство, начело с Корнелия Нинова, замени нашето ръководство, начело с Михаил Миков. Имаме различия, но това не означава, че ние не споделяме голяма част от политиките на партията“, добави бившият депутат и заключи: „Но и до днес има някои странни решения на парламентарната група на БСП. Въпросът е дали на моменти не имитираме опозиция, вместо да сме реална такава.“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.