Гребеца от „Наглите“ в паника за живота си. Вижте какво го очаква ако излезе

наглите

Аферата със съмнителното евентуално пускане от затвора на някои от членовете на бандата за отвличания „Наглите“ продължава да се разразява с пълна сила. Оказва се, че не всички от осъдените изгарят от нетърпение да излязат на свобода. Любомир Димитров -­ Любо Гребеца буквално трепери за живота си.

Гребеца е предупреден да внимава, защото враговете му му готвели убийството. Именно тази тревожна информация станала повод подсъдимият в момента за две убийства да не се докосва до затворническата храна, тъй като се страхувал да не бъде отровен, твърди „България днес“.

В момента Гребеца изтърпява присъдата си за отвличанията с „Наглите“ в затворническото общежитие в Кремиковци. Там той се радва на облекчен режим, работи като лавкаджия и така два дни му се броят за три излежани. Запознати разкриват, че именно по­-свободният режим още повече паникьосвал Любо Гребеца и го докарал до параноя.

Повод за страховете му било обмисляното от него намерение да пропее за босовете на схемата „Наглите“, които така и не бяха разкрити и задържани при разбиването на кръвожадната банда за отвличания на богаташи срещу огромни откупи.

По данни на разследването „Наглите“ са прибрали над 3 млн. лв. от престъпната си дейност. Парите така и не бяха открити, а ченгета са скептични към официалната версия, че похитителите са профукали колосалната сума за пътешествия, проститутки и дрога. Една от хипотезите е, че окошарените бандити са получили само процент от откупите, останалата част била скрита кеш в село край Асеновград.

Друга версия гласи, че големият пай от милионите е прибран от останалите и до момента в сянка от босове на „Наглите“. Именно тях обмислял да изпее на ченгетата Гребеца, след като САС отмени решението на градския съд той да излезе предсрочно от затвора. Решението на САС е окончателно. Освен това над главата на Гребеца виси и очакваната присъда за убийствата на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов, което му гарантира дълъг престой в пандиза.

Според първоначалния план на Любомир Димитров и покровителите му е трябвало веднага след като излезе от пандиза, Гребеца да бъде изведен от страната. Чрез свои доверени хора босовете му обещавали безпроблемно заминаване в чужбина и пълна анонимност зад граница с нужните за това документи за самоличност. Твърди се, че една от възможните дестинации бил Близкият изток, който от известно време представлявал особен интерес за Гребеца.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.