Политологът Румяна Коларова: Правителството трябва много да внимава със ситуацията с руските дипломати!

Политолозите Румяна Коларова и Васил Тончев

„Не мисля, че решението за руските дипломати е нещо, от което могат да се възползват нашите депутати. По-важно е дали това решение е крайно. Ако правителството на Мей приведе нови факти, българското правителството ще трябва да направи категорична стъпка, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 политологът Румяна Коларова.

„Корнелия Нинова се опита с декларация да излезе с едни гърди напред пред ГЕРБ, но не й се получи. Ако има рязка реакция на България, може да има икономически сътресения. Това е най-лошото, което може да се случи. Подозирам, че когато има държава, в която голяма част от икономиката е свързана с Русия, винаги правителството на тази държава трябва да внимава. Ситуацията е много сложна за Русия, защото има достатъчно държави, които показват солидарност към Великобритания”, категорична беше тя.

Васил Тончев добави:

Мнозинството от хора смята, че остра реакция към Русия не би се харесала и правителството се съобразява с тази гледна точка.  Избягват се всички остри удари и това се прави основно от втория в държавата- Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.