Любен Дилов хвърли жестока бомба! Изкара секретен запис между Слави Трифонов и Горбачов…

60905451

Българите имат прекалено високо чувство за своята геополитическа значимост. Това се дължи на уникалното ни местоположение. Това заяви писателят и сценарист Любен Дилов-син в предаването „Тази събота“ по bTV.

Дилов, заедно с психолога Еленко Ангелов, коментираха статистиката, според която българите прекалено много вярват в суеверия, теории на конспирациите и свръхестествени сили.   По този повод Дилов разказа за случка от гостуването на съветския лидер Михаил Горбачов в „Шоуто на Слави“ през 2002 година.

Между водещия и политика се състоял разговор, който не бил излъчен по телевизията.   „Кажи сега, какво си говорихте за България на срещата в Малта?“, попитал Слави Трифонов. „Ами да ти кажа честно, не е ставало дума за България“, отговорил откровено Горбачов. „Ама как така? Кажи ми сега, само на мен“, настоявал водещият. Сякаш не било възможно на 40-минутна среща на Буш и Горбачов да не стана дума и за нас, обясни през смях Дилов.

Срещата край Малта е среща на най-високо равнище между ръководителите на Съединените щати и Съветския съюз Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов, проведена на 2-3 декември 1989 година край пристанището на Марсашлок в Малта. Тя се провежда във времето на срива на комунистическите режими в Източна Европа и макар да не завършва с подписването на конкретни документи, според много наблюдатели отбелязва края на Студената война. „Колкото повече хората вярват на нещо извън себе си, толкова повече намалява вярата в себе си“, заяви Дилов и добави, че го яд, че българите не си вярват.

Психологът Еленко Ангелов добави, че когато хората се отърват от вътрешните си демони – завистта, злобата, никоя световна конспирация няма да може да повлияе на живота им. Той заяви, че публичното пространство е пълно с всякакъв „боклук“ от конспиративни теории, но около 1% от тях вече са се доказали като истински.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.