Парламентът се тресе от скандали! БСП отговори за „Деянгейт“ и обвини втори депутат от ГЕРБ в данъчна измама!

Георги Търновалийски

От ГЕРБ днес направиха опит да се представи управлението на община Сопот като некадърно – опит, който не е подкрепен с никакви факти. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от БСП Георги Търновалийски.

Както е известно, по-рано днес ГЕРБ обявиха, че ще внесат сигнал в прокуратурата срещу издигнатия от БСП кмет на Сопот Деян Дойнов за съмнения за груби нарушения с евросредства.

Това е обвинение по снимка – инициативен комитет е дал информация на един бивш депутат от ГЕРБ, който те много умело използват, за да манипулират общественото мнение и да го настройват там, където не са проблемите, добави той.

Всъщност община Сопот беше в много тежко финансово състояние, с блокирани активи – дори столът на кмета беше описан от съдия изпълнител.

Състоянието на общината вече не е такова, то е значително по-добро благодарение на управлението, което има. Това е видно и от отговора на отговора на министъра на финансите, който даде миналата седмица – там няма такива задължения и некадърно управление, каквито се опитват да изкарат колегите от ГЕРБ, заяви Търновалийски.

Големият проблем е другаде – с огромните задължения, които не са събрани, огромните суми ДДС, които стоят и явно администрацията не може да се справи. Може би, за да скрият своето участие в това, управляващите манипулират по този начин. Днес излиза нова информация за депутат от управляващата партия ГЕРБ, който е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице – колегата Борис Кърчев е продал своите фирми на едно малоимотно лице от старозагорско село – Динко Динев, и с това е решил своите проблеми. Това са сериозните проблеми в обществото – къде изтичат парите на данъкоплатците. Това са сериозните проблеми, а кметът на община Сопот, ако има нещо, с което е сгрешил, той ще си понесе своята отговорност. Но е видно, че град Сопот е в много по-добро финансово състояние. Това е видно от информацията, която предоставя Министерството на финансите, каза още социалистът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.