Шок! Мъж счупи дрегера с рекордните 5 промила, и успя да осъди прокуратурата за крупна сума!

дрегер

Дупничанинът Ивайло Тасин осъди прокуратурата на 1000 лв. за неимуществени вреди. Той поискал от съда в Дупница 10 000 лв. обезщетение от Районна прокуратура за нанесени му неимуществени вреди, след като при полицейска проверка на пътя дрегерът отчел 4,99 промила, а при кръвната проба се оказало, че няма алкохол в организма му.

 Както вестник „Струма“ писа, 53-годишният Ив. Тасин на 09.02.2017 г. пътувал с личния си автомобил „Сеат Толедо“, когато е спрян за проверка срещу бензиностанцията в град Бобошево. По време на проверката той се държал адекватно, но при теста за алкохол дрегерът отчел рекордните 4,99 промила. Този резултат учудил дори и полицаите, извършили проверката.

На следващия ден Тасин заяви пред „Струма.бг“, че се е жабурил с лекарствен препарат „Листерин”, който му бил предписан от лекар, и най-вероятно дрегерът е отчел такова високо количество алкохол в издишания въздух.

По време на съдебни заседания съдия Мирослав Станевски е изслушал свидели по делото от Бобошево, при които Тасин е работил през деня и вечерта си е тръгнал.

Тасин претендира пред съда да му бъдат изпратени 10 000 лв. обезщетение от прокуратурата, че е претърпял унижения от разразилия се скандал след полицейската проверка. Бил обект на подигравки, нарекли го алкохолик, а той в живота си не близвал алкохол. Семейството му страдало от липсата на автомобила, тъй като се налагало често да пътува.

Съдията по делото преценил, че Ив. Тасин не е претърпял големи неимуществени вреди след  случилото се и е осъдил прокуратурата да му заплати 1000 лв. обезщетение и разходите по делото, които са в размер на 50 лв.

 

Решението на съда може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд в 14-дневен срок.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.