Извънредно! Прокуратурата с разкрития за акцията срещу данъчните: Това е първата и най-голяма група, която неутрализираме…

Румяна Арнаудова

Прокуратурата дава подробности по вчерашната акция срещу корумпирани служители на НАП. Акцията се проведе на територията на София, Рила и Ботевград. 20 служители на НАП бяха задържани за разпит снощи.

Това е първата и най-голяма група, която е неутрализирана от Специализираната престъпна група. Това заяви говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова.

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че проверката е започнала още преди 4-5 месеца, като са установени 11 лица за организиране и ръководене на престъпна група. Тя се състои само от служители на НАП-София. Става дума за взимане на подкупи и пране на пари. След проведените действия вчера са направени над 8 обиска на лицата и техните автомобили.

Служителите са от най-долно ниво, от инспектори през ръководители и началник сектор, който всъщност е привлечен като обвиняем в качеството му на ръководител на престъпната група.

Сумите които са събирали варират от 500 до 5 хиляди лева, в зависимост от бизнеса на търговеца, дори и как визуално е изглеждал обекта на търговеца.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.