Кметът на Видин отмени бедственото положение! В района вече е почистено и проходимо!

Бедствено положение Видин

Кметът на Видин отмени бедственото положение.

На заседание на Общинския щаб за защита при бедствия днес, бе направен анализ на актуалната обстановка на територията на Община Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Припомняме, че във връзка с усложнената ситуация поради обилен снеговалеж и снегонавяване, на 23.03.2018 г. бе въведен в действие Общинският план в частта „Защита при снегонавявания, обледявания, свлачища и пожари“ и обявено бедствено положение на територията на цялата община.

След слабия снеговалеж през изминалата нощ снежната покривка се е увеличила с още 5-6 см. Във всички селища на Общината е почистено и проходимо. Почистена са също улиците и подстъпите към гробищните паркове. Няма затворени участъци от четвъртокласната пътна мрежа, достъпът до населените места е осигурен. В проблемните отсечки са направени разширения. Работят всички съоръжения на помпената станция за питейна вода при с. Сланотрън, където бе прекъснато електрозахранването. Отводнителните станции са на денонощен режим. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, всички пациенти на хемодиализа са транспортирани до видинската болница.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.