Жельо Бойчев шокиран: В договора между „Интерком“ и Патриаршията има странни клаузи…

Жельо Бойчев

Не искам да коментирам църковните дела. Комисията се занимава със сделката за закупуването на активите на ЧЕЗ. Вчера се запознах и четох този договор между „Инерком“ и Патриаршията. Вътре има странни клаузи, но пак ще повторя, че не искам да коментирам църковните дела. Този договор е от 2016 година, но нямам информация дали е влязъл в сила. Въпросите трябва да ги зададете към страните, които са подписали този договор.

Интересът към този договор е голям, но не искам да говоря по тази тема без да имам нужната информация. Това каза пред камерата на БТВ депутатът от БСП Жельо Бойчев, председател на временната комисия в парламента, която се занимава със сделката за ЧЕЗ. „Вчера проведохме първо заседание. Сделката за ЧЕЗ е доста сложна и ми се струва, че не може да бъде финализирана преди ние да приключим работата си. Ще изискваме данни от всички компетентни органи. Искаме да получим пълната информация, за да бъдем полезни на българските граждани.

Ще зададем много въпроси. Другата седмица ще изслушаме финансовото разузнаване, за да разберем откъде идват средствата за тази сделка. Ако нямаме информация, кой финансира тази сделка, то значи нямаме нужда от служби. Двата големи български синдиката също поискаха Гинка Върбакова да бъде изслушана и ще я поканим в даден момент. Премиерът Бойко Борисов си сменя мнението за тази сделка през 24 часа. Ще го поканим и него в комисията“, разкри Бойчев.

„Не можем да търсим драма в написаното от Таско Ерменков. Той има по-цветущ начин на изказване. Аз и ПГ на БСП се водим от интересите на страната. Надявам се и колегите от ГЕРБ да мислят така, а не да се занимават със статуси в социалните мрежи. Няма да допуснем ГЕРБ да правят тема от един статус, вместо да се занимаваме наболелите проблеми на държавата“, обяви червеният депутат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.