Пред цяла България Николай Ненчев разкритикува жестоко Красимир Каракачанов за даването на 80 милиона лева на Русия!

ненчев

Бившият военен министър Николай Ненчев обяви в ефира на БТВ, че прокурорът във ВКС е отхвърлил всички обвинителни тези срещу него.

Едно от обвиненията е, че съм накърнил руските интереси. Аз много се забавлявам сега като гледам действията на Красимир Каракачанов. Имам чувство, че ме обвинява руски прокурор. Той коментира сключеният договор за ремонт на 10 двигатели на изтребители МиГ с Русия. Според него това е било грешка. Директните договори са твърде опасни, те крият риск, при тях се правят договорки.

„Аз съм използвал целия потенциал и съм говорил с представители на другите страни-членки на НАТО. Ако сега изтребителите ни летят, то е благодарение на ремонта на двигателите в Полша. Аз съм изключително против това, което се случва и настоявам този договор да бъде спрян. Вижте какво се случва в последните дни в света. Русия е обвинена в интервенция и убийства, а ние заставаме редом до нея. В момент, когато наши съюзници от НАТО обвиняват Русия, ние да сключваме договор с Русия – това е нелепо. Трябва да се търсят други форми, за да се избегне зависимостта от Русия“, убеден е Ненчев.

„Министърът се кани да преведе 80 милиона на Русия, а е твърде вероятно след това да не получим нито двигатели, нито пари. Говорим за парите на българските данъкоплатци. Тези пари ще бъдат загубени“, предупреди бившият военен министър.

Той коментира и трагедията в „Арсенал“. Според него тя се дължи на това, че в заводите работят необучени кадри. „Затова предложих военни експерти за проведат обучение и да им дадат сертификати“.

По думите му в страната се съхраняват повече от 5 000 тона негодни боеприпаси на 14 места в страната, както и 7000 касетъчни  боеприпаси, някои от които се разпадат.

„Трябва да се вземат спешни мерки, за да не се случи нова голяма трагедия“, призова той. „Наложителна е спешна отилизация. Аз лично съм ги виждал с очите си“, подчерта Ненчев.

„С Борисов работихме добре. Всички проекти за модернизация получих подкрепа, имаше такава и за еърполисинга. Въпреки това докато Валери Симеонов е в управлението, ние ще бъдем категорична опозиция“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.