Столична община превръща нерегламентираните паркинги в градинки

stolichnata-obshtina-zatrevqva-100-dka-kalni-tochki-450228

Предстои затревяване на над 100 дка „кални точки“, идентифицирани на територията на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кампанията започва на 4 юни от 10.00 ч. в кв. „Света Троица“, на ъгъла на ул. „Цар Симеон“ и ул. „Димитър Петков“ (до пазара за цветя) и ще обхване по график всички райони, чийто кметове са заявили площи при предварителното проучване и „картиране“ на терените.

За затревяването на по-големите площи общината ще се обърне за съдействие към доброволците от Gorata.bg, а за по-малките ще се погрижат екипите на районните кметове, със съдействието на Столичния инспекторат. С кампанията общината планира до края на юни да затреви над 100 дка площи, повечето от които в момента са нерегламентирани паркинги.

Площите ще бъдат прекопани, ще се посадят тревни смески и храсти и ще се добави компост от площадката за компостиране „Хан Богров“, ще бъде осигурена и водоноска, с която да се поливат посевите. Ангажимент на районните кметове ще е тези площи да бъдат оградени с кашпи или колчета, така че да се предотврати превръщането им отново в паркинги.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.