Само в 7DniSofia.bg

Влошава ли се отново пътната обстановка в страната? Вижте кои пътища са заледени и къде има свлачища!

putna obstanovka

Редица пътища в страната са заледени, особено тези в Северна България. Поради обилните валежи и снеготопене са се активизирали на места и свлачища, а в планините е висока опасността от лавини.

Пътищата в област Силистра са мокри и хлъзгави и са затворени, съобщиха от Областното пътно управление. Видимостта е намалена до 100 м заради мъгла.

Временно е ограничено движението на всички автомобили и по пътя Шумен – до границата с област Силистра и по пътя Русе – Силистра поради леден дъжд и обледяване. Вали слаб дъжд, а в Тутраканско е започнал и снеговалеж. Не са отпътували автобуси от автогарата в Силистра, пише „Дарик“.

Движението е в едната лента двупосочно по пътя Лакатник – Оплетня отново поради свличане на скална маса.

Дъждовете в последните дни отприщиха редица срутища и свлачища по пътищата в област Смолян, като има опасност от падащи камъни в цялата област.

Само за денонощие са получени четири сигнала за разчистване на паднала скална маса на пътните настилки, съобщават от Областно пътно управление. Най-сериозен на този етап е проблемът по пътя Смолян-Мадан, в района за разклона с. Тикале, където е затворено едно от пътните платна.

Днес времето ще бъде дъждовно. Температурите ще са по-ниски от вчера, но все пак ще са с положителни стойности – до 4-8 градуса.

Продължава обилно да се стопи снегът, който натрупа висока снежна покривка преди дни. Продължават да са високи и речните нива, следят се нивата и на язовирите. В понеделник също ще бъде предимно облачно, но валежите почти навсякъде временно ще спрат. Температурите остават без съществена промяна.