Само в 7DniSofia.bg

Ето това е истински патриот! Българин се качи нависоко да свали скъсан трибагреник, заши го и след това отново го върна да се вее гордо на 22-метров пилон!

zashi tribagrenika

Мъж от Дупница свали знамето, което се намира в местността Дренски рид над града, за да премахне скъсаната част от него, да го зашие и след това отново го върна на пилона.

„През 2014 г. общината пое една много хубава инициатива-да издигне 22-метров пилон, на който да поставят българския трибагреник. Мястото е интересно, защото се вижда от по-голямата част от Дупница и от Е79”, разказа Петьо Кюркчийски.

От известно време обаче забелязал, че знамето не се развява. Когато отишъл, видял, че знамето се е оплело около въжетата си, а около 1-1,5 метра били разкъсани и заплетени.

„Реших, че трябва нещо да се направи по въпроса. Това беше на 1 март. Лично се свързах с институциите. Говорих с кмета и му представих проблема. Той каза, че до 3-ти март ще е оправено. Но на 2-ри не беше направено нищо”, разказа Петьо Кюркчийски.

Когато разбрал, че трибагреникът ще бъде готов едва на 6 март, Кюркчийски решил сам да се заеме с въпроса.

„Отидох, отворих механизма, свалих трибагреника и го заших”, разказа Кюркчийски.

„Община Дупница прави поръчки на 2-3 знамена, които тогава са били изчерпани”, заяви Методи Чимев, кмет на Дупница. „В рамките на годината около 3 пъти беше сменян, последно – през ноември. На 6-ти ще го поканя да присъства на смяната с новия”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории