Правосъдният министър Цецка Цачева: Надзирателите се инатят! Предложихме им 5% отгоре върху заплатите, те обаче искат 20 на сто!

cecka cacheva

Предложили на надзирателите 5% отгоре върху заплатите, те обаче се инатят за 20 на сто. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева.

Тя призна, че работата на надзирателите е много тежка и непривлекателна.

„В момента има по-малко от 300 свободни места, но това е защото се назначават хора, след месец, два те се отказват и напускат“, обясни Цачева.

От правосъдното министерство са заявили за следващия период от 2019 г. до финансовия министър допълнителни щатни бройки с осигурено финансиране, за да има по-голям баланс между затворници и надзиратели, но към момента повече пари за тях няма, пише факти.бг.

Служителите в затворите са получили увеличение от 5, каквото беше отпуснато за всички заети в сферата на сигурността.

„Срещнахме се и с финансовия министър и синдикатите на надзирателите, Владислав Горанов им предложи още 5 на сто увеличение над вече полученото от 5%, което сумарно е 10%, но синдикатите отказват, а това е тяхно право“, призна Цачева.

Резултатът от този отказ е вече провелия се протест на надзирателите, а за 10 март е насрочен вторият.

„Синдикатите искат 20 на сто увеличение, каквото за настоящата година няма как да стане, няма такъв процент увеличение и в системата на МВР“, отсече министърката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.