Само в 7DniSofia.bg

Финансистът Хърсев с горещ коментар за ЧЕЗ: Срещу народа не мои! Хората не искат Гинка! И Буров е направил така…

ток

Държавата трябва да плати безбожна цена, ако трябва да влиза в сделката с ЧЕЗ. Вчера на комисията по енергетика от ДАНС казаха, че първоначалната цена на ЧЕЗ е била около 200 милиона, а сега става дума за два пъти повече, което значи, че е с 50 на сто завишена. Това коментира финансистът Емил Хърсев.

 Дори великият банкер Буров се отказал от сделката на живота си. Той искал да купи БНБ, но като разбрал мнението на народа, казал: Срещу народа не мои! И спрял, даде пример експертът.

Така трябва и сега страните да се откажат сега от сделката. Трябва всички да разберат, че тази сделка не се приема и банкерите също да се откажат от това. Когато една сделка с гръм се провали на пазара, тя се спира, когато народът не ще Гинка, значи се спира. Това не трябва да продължава, защото няма да завърши добре, посочи Хърсев.

Падали са правителства, дори в Германия, заради ЕРП-та, припомни Хърсев на въпрос за коментара на Бойко Борисов, че някой иска да бутне кабинета чрез сделката за ЧЕЗ, предаде ПИК.

Трябва да има режим за стратегическите предприятия, правителството сега не разполага с инструмент. Аз бих преписал цялото банково законодателство за стратегическите предприятия, да има режим, допълни финансистът.

Политологът Даниел Смилов коментира, че става дума за проспиване, тъй като е имало информация. Не се наемам да кажа каква е връзката между падането на кабинета през 2013 и сега, каза той по повод изказването на Борисов преди дни и направения паралел.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.