Румен Овчаров: Хората, които се опитват да направят сделката за ЧЕЗ, се вкараха в капан, от който не знаят как да излязат!

rumen ovcharov

Хората, които се опитват да направят сделката за ЧЕЗ, се вкараха в капан, от който не знаят как да излязат.

Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Днес Иван Иванов от КЕВР твърдеше, че държавата не може да се намеси, това е лъжа. Иван Иванов бяга от отговорност. Той се поставя в услуга на Бойко Борисов, заяви Овчаров. Иванов може да не дава разрешение на сделката, заяви той.

Дружеството, което ще поеме електроразпределението ще има дълг, то може да си върне дълга чрез увеличаване цената на тока, каза Румен Овчаров.

Сметката на тези, които са искали да направят сделката, излиза криво, тъй като потребителите ще имат избор да отидат на свободния пазар, ако цената на тока се увеличи, каза още бившият министър.

Те не схващат, те си мислят, че като вземат ЧЕЗ, ще се вземат бързо пари. Борисов може да прекрати тази сделка, чрез държавния регулатор, категоричен е Овчаров.

Иван Иванов се опитва да ослужи на Борисов и на тези, които се опитват да реализират сделката. Сделката е изключително вредна и опасна за България, посочи още той.

Този начин на правене на сделката не може да се случи без участието на българското правителство, заяви Овчаров.

По думите му Гинка трябва много внимателно да мисли как ще се измъкне от ситуацията, тъй като, ако приключи следката не знам как ще се оправя.

Според него Теменужка Петкова е била бушон, който е трябвало да изгори, за да не изгорят големите бушони. Той заяви, още, че ако сделката приключи правителството се вкарва в много тежък екшън.