БНР спря излъчването зад граница, никой не ги слуша

Graphic1

Българското национално радио (БНР) закрива голяма част от предаванията си за чужбина (Радио „България“). Това стана ясно от интервю на генералния директор на радиото Александър Велев по програма „Хоризонт“ на БНР.

В предаването „Преди всички“ генералният директор на БНР Александър Велев посочи, че според направен анализ интересът към продукцията на Радио България е нисък.

Той обясни какви са намеренията на ръководството:   „Ние трябва да отговорим на променената информационна среда. Преди години, когато беше създадено Радио България, все още информация се черпеше от радиото, телевизията и вестниците. Тогава нямаше интернет, нямаше свободно електронно пространство. В момента човек, който търси информация за България или който търси информация от България, може да я намери в много източници. Не е само радиото източникът, от който може да се търси. Нашето намерение е да направим нашия портал триезичен – на български, на английски и на руски. По този начин да даваме скоростно информация на два от световните езици – на английски и на руски. Руски, защото имаме и доста голяма руска общност, която живее в България, и ще продължим, естествено, да произвеждаме радиопрограма на турски език за българите, чийто майчин език е турски.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.