Цветан Цветанов съсипа „Наглите“ и съдиите им с….Гугъл

7 Dni Sofia01.06.2017
цветан цветанов
цветан цветанов

За Гребеца – доколкото имам информация психологът е дал отрицателна оценка за поведението му. Що се касае до Йожи – за него има категорично становище, че не трябва да бъде предсрочно освободен. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод законопроект за изменение на Закона за изтърпяване на наказанието и задържане под стража и връзката, която се прави с предсрочното освобождаване на „Наглите“.

Задаваме си въпроса дали съдията, произнесъл се по вътрешно убеждение, е направил необходимото, за да се запознае максимално с информацията, която може да изиска от институциите, добави той. Няма български гражданин, който да не знае кои бяха „Наглите“, няма човек в държавата, дори децата знаят, че тези хора отвлякоха 19 български граждани. За 13 от тях бяха събрани годни доказателства, за да бъдат признати за виновни, заяви Цветан Цветанов.

Да се прави интерпретация, че някой друг или българският парламент, носи отговорността, това е несъстоятелна теза. Това е обида за този, който е написал подобни твърдения, работейки в дадена медия, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Българският парламент се е съобразил и е приел законодателна норма, която не противоречи и не променя досегашния начин за вземане на решения от българския съд. Никой не ограничава съдията, който взима решение, да поиска допълнителна информация, дори само от вестниците или от Гугъл да се беше поинтересувал, щеше да събере достатъчна информация за всичко, уточни бившият вътрешен министър.

Нека да насочим фокуса другаде и когато има публичност на решенията, които взима парламентът взима, нека има публичност и на хората, които осъждат по този начин и нарушават общественото спокойствие. Тези, които създават допълнителни тревоги, ги създават не само на жертвите на групата, на всички, които са работили по тези групи и на гражданите, които се тормозеха и се притесняваха, каза още Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.