Само в 7DniSofia.bg

Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Румен Радев и Бойко Борисов са си извадили пищовите, за да си ги мерят!

plamen dimitrov

Двама генерали – Румен Радев и Бойко Борисов, са си извадили пищовите, за да си ги мерят. В момента всички имаме нужда от институционално спокойствие, не само заради европредседателството, а и заради самата икономика. Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Всяко едно политическо влияние върху икономиката вреди на главната цел, а именно по-високи доходи за хората, защото хората чакат преди да заминат и когато видят, че няма шанс за по-високи доходи – избират чужбина“, допълни Димитров.

По думите му искрите в управляващата коалиция са от непремерени амбиции от страна на по-малкия партньор.

„Трябва да стане ясно откъде са ресурсите в ЧЕЗ. Не вярвам, че нито Гинка, нито Теменужка Петкова са купили ЧЕЗ. Има много интереси в системата. Има групи, които очакват развитието на нещата и на които Теменужка пречеше. Новият министър на енергетиката ще бъде гледан под лупа. Има напрежение в системата“, добави Пламен Димитров.

„Вътре в енергийната система има напрежение и всяко разбутване на управлението и неяснотата кой и чии интереси ще се сложат на масата, също ще доведе до напрежение. Изобщо не е без значение кой ще оглави Министерството на енергетиката и какви стъпки ще предприеме, за да балансира тези интереси. Аз смятам, че Теменужка Петкова беше успяла да ги балансира“, коментира президентът на КНСБ.

„Липсата на работната ръка е най-големият проблем. 1000 евро заплата не е непостижима цел. Възможно е увеличение на доходите, произвеждаме повече, отколкото получаваме, което дава основание на бизнеса да увеличава заплатите“, каза още Пламен Димитров.