Двойният убиец от кв. „Витоша“ остава в ареста, постанови САС

7 Dni Sofia30.05.2017
арестант

Софийският апелативен съд остави в ареста бизнесмена Драгомир Драгомиров, който е обвинен за двойното убийство в столичния квартал „Витоша“ преди 10 дни.

Той беше задържан малко след стрелбата, а основната версия на разследващите е за неуредени финансови отношения между строителната фирма на Драгомиров и инвеститорската компания. И втората инстанция прецени, че въпреки ранния етап на разследване, доказателствата са достатъчни, за да се направи извод, че Драгомиров е извършителят на убийството. Съдът посочи, че свидетел е описал подробно преговорите в офиса, поведението на обвиняемия, изстрелите. Освен това в колата на строителния бизнесмен е открит пистолетът, с който е стреляно.

Защитата настояваше за домашен арест, като посочи чистото съдебно минало, добрите характеристични данни, семейния и социалния статус на задържания. Адвокат Ася Манджукова коментира пред БНТ, че докато полицията не си изпълнява функциите по контрол на домашния арест, магистратите не искат да поемат риска да налагат тази мярка. Тя каза, че на този етап е рано да се обсъжда дали престъплението е извършено в състояние на афект.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.