Само в 7DniSofia.bg

Нов удар по Сашо Диков! Делян Пеевски направи схема да купи и сегашната му телевизия чрез лице назаем

7 Dni Sofia09.02.2018
сашо диков

Би Ай Ти (BITelevision) – българската телевизия, в която работи Ралица Василева, е продадена на практика на лицето назаем на Делян Пеевски – Красимир Гергов! Наследник на досегашните й собственици братя Вълневи на книга я продават на продуцента Мирослав Янев и дотам.

Янев бе вкаран в бТВ преди време точно от Красимир Гергов. После двамата имаха и други общи проекти. Самият Гергов пък отдавна е лице назаем на Делян Пеевски. Някогашният рекламен бос фалира покрай многомилионните си кредити в КТБ, които бяха изкупени от хора на Пеевски. Така корпулентният олигарх сложи ръка на целия бизнес на някогашния шофьор от Държавна сигурност.

В момента Гергов е един от началниците в бТВ. Вярно, не най-големият, но досататъчно сериозен, за да създаде дори проблеми на Слави Трифонов.

Първоначалната информация би, че телевизията ще бъде купена точно от Красимир Гергов. „Не е възможно да я купя, тъй като съм супервайзер и собственик на Би Ти Ви и това не ми позволява да купувам други медии. Пише го.в договора ми със СМЕ (мажоритарния собственик на „Би Ти Ви Медия груп“ – б.а.). Според него трябва да поискам разрешение от тях, ако придобивам над 20% от медия. По същия начин и те трябва да ме питат, ако купуват друга медия у нас“, обясни Гергов пред „24 часа“.

Това е сериозен удар по Сашо Диков. Припомняме, че програмният директор остана с пръст в уста, когато преди години Пеевски купи друга телевизия, която легендарният журналист издигна. Става дума за „Канал 3“. Тогава депутатинът я взе чрез подставено лице и чак 3 години по-късно семейство Пеевски официално влезе във владение.

Че се задава нещо подобно с Би Ай Ти можеше да се съди от отстраняването на Люба Кулезич. Тя не пропускаше предаване, в което да не извади бакиите на Пеевски. И изведнъж договорът и бе…прекратен! А телевизията така и не обясни защо.

Досегашните собственици на Би Ай Ти са братята Павел и Румен Вълневи, които са родом от Доспат, но живеят в САЩ, където имат спедиторска фирма с над 1000 камиона. Година преди старта на телевизията те премествагт диспечерската фирма, която управлява камионите, в София.

Новият собственик на Би Ай Ти Мирослав Янев е работил за тв формати като „Стани богат“, „Семейни войни“, „Столът“, излъчвани по Нова тв. По-късно живее известно време във Виена. У нас се връща в края на 2010 г., когато става изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment. Тя е част от СМЕ и работи на румънския пазар от година. Стъпва и у нас с амбицията да продуцира тв сериали и предавания не само за България, но и за чуждия пазар.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории