Ученици наложиха денонощен тормоз на министър Ананиев! Затрупват пощата му с всякакви писма и го молят за ваканция в рими…

Кирил Ананиев (2)

Електронната поща на Министерство на здравеопазването и по-специално на министъра Кирил Ананиев е буквално залята с писма на ученици, които молят за грипна ваканция, разказа в репортаж Нова телевизия.

От седмица пощата на Ананиев е затрупана с нетрационни писма с подател – ученици от цялата страна. Медийният съветник на министъра Мария Иванов сподели пред Нова телевизия, че децата са на възраст между 12 и 16 години и са много креативни. Децата призовават министерството да обяви грипна ваканция, тъй като в противен случай те ще са „нещастни”.

„Докато децата софийски кашлят и кихат, плахо плачат и отчаяно питат:  защо няма грипна малко почивка , кърпичките свършиха, бършем се с покривка,  главите ни пулсират в ритъм опасен, и ваканция, ако няма, резултатът е ясен…“, гласи едно от писмата.

„Не съм се сблъсквала с подобни случаи, но съм приятно изненадана”, каза Мария Иванова. „Определено ни изненада снимката на момиче, което се е снимало как плаче и отдолу е написала „децата плачат за грипна ваканция”, това беше изобретателно”, дава пример Иванова.

Други, които желаят дълга почивка, не залагат на емоция, а на аргументи… „Грипът навсякъде е един и същ. София и Софийска област са в непосредствена близост, което увеличава шансовете от заболяване. Не е уместно, да делите децата”, пише в едно от писмата. Други подрастващи заплашват властите, че ходят болни на училище и отговорността за последствията ще е на Министерството на здравеопазването.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.